Fabrica noastră

Fondată în 1997 şi renovată în anul 2013, întreprinderea companiei FPC Rogob SRL este la ziua de astăzi cea mai modernă fabrică de mezeluri din Moldova, de model european, care se conformează tuturor normelor sanitare şi standardelor de calitate europene.

Fabrica este situată comuna Goianul Nou şi ocupă o suprafaţă de 5.000 m², fiind proiectată de experţi de peste hotare şi utilată cu cel mai performant utiliaj din industrie achiziţionat de la liderii mondiali în producerea de echipament pentru producerea de mezeluri precum ar fi: Handtman, Seydelmannm, Policlip, Ulma, MultiVaac, etc.

Condiţiile de muncă impecabile care corespund tuturor normelor şi standardelor europene au fost înalt apreciate de demnitarii europeni în cadrul unor vizite repetate la întreprindere. Tonio Borg, Comisarului European pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor şi Christian Schmidt, Ministru Federal al Alimentaţiei şi Agriculturii Republicii Federale Germania.

Iată ce au declarat aceştia

“Această fabrică de producere este un exemplu cum Moldova poate ajunge la standardele nu doar impuse de UE, dar și la nivel internațional. Ceea ce am văzut la fabrica ROGOB este extrem de similar, chiar identic, cu ce am văzut în procesul de producere din UE. Am rămas impresionat de nivelul înalt a standardelor de siguranță, iar acesta este un criteriu important. După cum știți, Uniunea Europeană are reguli foarte stricte privind siguranța alimentelor”, a declarat Tonio Borg, Comisarului European pentru Sănătate și Protecția Consumatorilor.

 „Nu sunt tehnician, dar după impresiile mele, aceasta este o fabrică după standardele Uniunii Europene. Procesul de lucru şi condiţiile de păstrare sunt foarte bine organizate. Mie nu-mi rămâne decât să-l felicit pe directorul companiei de faptul că fabrica sa întruneşte nişte condiţii foarte înalte în producerea mezelurilor. Dacă ar fi să discutăm despre comparaţia cu standardele UE, aş vrea să spun că nu am văzut nimic ce m-ar face să adresez anumite întrebări. Acesta este un exemplu pozitiv de investiţii într-o fabrică care o face pregătită pentru export. Să fiu sincer, actualmente, consumatorii ruşi au de pierdut din cauză că guvernul rus nu permite importul de produsele moldoveneşti din carne, pentru că acestea întrunesc toate rigorile de calitate”, a mărturisit în cadrul vizitei Christian Schmidt, Ministru Federal al Alimentaţiei şi Agriculturii Republicii Federale Germania.

Având o capacitate de producere zilnică ce depăşeşte 50t produs finit, compania asigură cu mezeluri de calitate un număr ce depăşeşte cifra de 3500 unităţi comerciale.