(RO) Tagliatelle cu sparanghel, bacon crocant și parmezan

(RO) Timpul de pregătire: 40 minutes
(RO) Gradul de dificultate: (RO) Uşor

Ingredients

Sorry, this entry is only available in RO.

The process for preparing

Step 1

(RO) Spală sparanghelul și îndepărtează circa 1-2 cm. din tulpina lemnoasă. Taie sparanghelul în bucăți de 3-4 cm. Pune-l într-o tavă de copt cu 2 linguri de ulei, sare și piper negru. Amestecă bine totul. Pune tava pentru 10 minute în cuptorul preâncălzit la 200 de grade C.

Step 2

(RO) Între timp pune la fiert apă cu puțină sare într-un vas adânc. Când apa clocotește, adaugă pastele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe pachet.

Step 3

(RO) Încinge tigaia. Taie baconul cubulețe, adaugă-l în tigaie și rumenește-l câteva minute. Scoate-l de pe tigaie pe un șervețel de hârtie (ca să se scurgă excesul de grăsime).

Step 4

(RO) Pune o strecătoare în chiuvetă și strecoară pastele întoarce-le înapoi în cratiță, adaugă peste ele baconul rumenit, sparanghelul copt și parmezan ras. Amestecă tot împreună, după care servește pastele pe o farfurie plată, rade deasupra parmezan și decorează cu frunze de busuioc.

Featured recipes

(RO) SPAGHETTI CU CHIFTELUȚE

(RO) Ouă Benedict cu bacon ș

(RO) SPARANGHEL CU BACON ÎMBR