(RO) SPAGHETTI CU CHIFTELUȚE ÎN SOS DE ROȘII

(RO) Timpul de pregătire: 90 minutes
(RO) Gradul de dificultate: (RO) Mediu

Ingredients

Sorry, this entry is only available in RO.

The process for preparing

Step 1

(RO) Încinge tigaia cu 2 linguri de ulei la foc mediu. Pune ceapa tăiată și călește-o 1 minută după care adaugă morcovul. Sărează și rumenește-le puțin. Adaugă roșiile, zahărul, apa fiartă și busuiocul, lasă să fiarbă cu capac la foc mic circa 15 minute.

Step 2

(RO) Între timp ocupă-te de chifteluțe: într-un castron pune cele două tipuri de carne tocată, cățelul de usturoi, 2 linguri de pesmeți, oul, pătrunjelul tocat mărunt și asezonează cu sare și piper negru. Frământă bine compoziția până se omogenizează complet. Umezește-ți mâinile cu apă și începe să modelezi chifteluțele (de mărimea unei mingiuțe de ping-pong) rulându-le între palme.

Step 3

(RO) Încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și pune toate chifteluțele în ea. Rumenește-le rapid pe fiecare parte cam 3-4 minute. Scoate chfteluțele pe o farfurie acoperită cu şervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Step 4

(RO) Pune sosul de roșii în blender, pune capacul și mixează până obții un piure moale-fin. Toarnă sosul înapoi în tigaie și pune deasupra chifteluțele, fierbe-le cu capac la foc mic circa 15-20 de minute sa până ce sosul se îngroașă puțin.

Step 5

(RO) Între timp pune la fiert apa cu puțină sare într-un vas adânc. Când apa clocotește, adaugă spaghetele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj după care scurge-le de apă.

Step 6

(RO) La final adaugă sosul împreună cu chifteluțele peste spaghete, amestecă atent până ce se încorporează toate ingredientele. Servește-le pe o farfurie, decorează cu câteva frunze de pătrunjel și rade deasupra puțin parmezan. Poftă bună.

Featured recipes

(RO) Tagliatelle cu sparanghel

(RO) PASTE BOLOGNESE

(RO) SOS BOLOGNESE