(RO) SOS BOLOGNESE

(RO) Timpul de pregătire: 150 minutes
(RO) Gradul de dificultate: (RO) Mediu

Ingredients

Sorry, this entry is only available in RO.

The process for preparing

Step 1

(RO) Încinge la foc mare o cratiță încăpătoare.

Step 2

(RO) Pune carnea tocată și călește-o până se evaporă apa. Apoi adaugă vinul și deasemenea așteaptă până se va evapora alcoolul și lichidul.

Step 3

(RO) Adaugă ceapa, morcovul și țelina, pasata sau roșiile împreună cu 1 pahar de apă plată, frunze de dafin, busuioc, scorțișoara, condimentează cu sare și piper. Amestecă toate ingredientele.

Step 4

(RO) Trebuie să duci sosul până la punctul de fierbere, după care să micșorezi flacără. Pune capacul și lasă-l să se coacă circa o oră și jumătate sau două (amestecând din când în când).

Step 5

(RO) Sugestii: - În caz că pui pasata atunci pune și 3 roșii proaspete decojite tăiate cubulețe. - Împarte sosul pe porții și congelează-l (atunci când nu ai mult timp pentru gătit, fierbi niște paste, încălzești sosul și prânzul sau cina este gata). - Dacă totuși nu ești amator/amatoare de scorțișoară, o poți exclude și înlocui cu nucșoară rasă.

Step 6

(RO) După ce a trecut timpul de coacere, sosul trebuie să obțină o consistență mai groasă și apa să se evapore. În caz că sosul mai are nevoie să se îngroașe sau să se evapore apa, mai lasă-l la foc pentru circa 30 de minute.

Featured recipes

(RO) Carne de vită picantă c

(RO) SPAGHETTI CU CHIFTELUȚE

(RO) LASAGNA CU CARNE DE VITĂ