(RO) Răcitură de curcan

(RO) Timpul de pregătire: 12h, 60 minutes
(RO) Gradul de dificultate: (RO) Mediu

Ingredients

Sorry, this entry is only available in RO.

The process for preparing

Step 1

(RO) Pune aripile de curcan într-un ceaun mare și încăpător, toarnă deasupra apa. După care pune ceaunul la foc și lasă-l până când apa începe aproape să fiarbă și vei vedea cum se formează spuma de la carne. Înlătură spuma cu ajutorul unei linguri sau a unei spumiere. Când apa începe să fiarbă, dă focul mai încet și pune în ceaun peste carne, morcovii, rădăcina de țelină și ceapa (toate acestea întregi). Pune frunzele de dafin, sarea și boabele de piper negru. După care fierbe aripile circa 4-5 ore, sau până când carnea cade de pe oase.

Step 2

(RO) După ce carnea a fiert bine, ia ceaunul de pe foc și las-o să se răcească circa 10 minute.

Step 3

(RO) După ce s-a răcit, pune carnea într-un bol și legumele în altul. Iar peste zeama rămasă în ceaun adaugă cățeii zdrobiți de usturoi și lasă să stea circa 10 minute. După care strecoară zeama.

Step 4

(RO) Apoi dezosează carnea și tai-o în bucăți.

Step 5

(RO) Aranjează piftia pe o farfurie plată sau în boluri: aranjează carnea pe toată suprafața farfuriei, după care aranjează deasupra morcov și țelină tăiată rondele și decorează cu câteva frunze de pătrunjel. Deasupra toarnă supa de la carne în așa fel încât să acopere toate ingredientele.

Step 6

(RO) Pune piftia la frigider sau undeva la rece pentru 8-10 ore.