Ingredients
Sorry, this entry is only available in RO.
The process for preparing
Step 1
(RO) Scoate carnea de pe os și taie-o bucăți.
Step 2
Pune la foc mare o cratiță cu 1,5 litre apă, oasele rămase de la gambe, 1 ceapă, tulpina de țelină și un morcov tăiate bucăți mari. Fierbe supa circa 20 de minute. Strecoară supa cu ajutorul unei site (trebuie să rămână doar lichidul, fără legume).
Step 3
Între timp, taie ceapa și morcovul cubulețe mici.
Step 4
Încinge la foc mare un ceaun cu ulei. Pune carnea și rumenește-o circa 5 minute, după care adaugă vinul și lasă să se evapore alcoolul.
Step 5
Adaugă ceapa peste carne, călește-o 2-3 minute, după care adaugă morcovul și mai lasă să se facă 4-5 minute. Pune roșiile decojite tăiate cubulețe, usturoiul mărunțit și amestecă tot. Pune capacul și lasă să fiarbă câteva minute.
Step 6
Spală bine orezul și scurge-l de apă.
Step 7
Adaugă orezul în ceaun, acoperă-l cu 2 căni de supă de pui (care ai pregătit-o anterior) și 2 frunze de dafin. Condimentează cu sare și piper după gust. Pune capacul și lasă să fiarbă la foc mic circa 15-20 de minute amestecând din când în când sau până ce orezul se va înmuia.
Step 8
După ce orezul s-a pregătit și apa s-a evaporat, stinge focul și lasă-l să stea circa 10 minute, după care o poți servi. Poftă bună.