PILAF DE OREZ CU PUI

(RO) Timpul de pregătire: 90 minutes
(RO) Gradul de dificultate: Mediu

Ingredients

Sorry, this entry is only available in RO.

The process for preparing

Step 1

(RO) Scoate carnea de pe os și taie-o bucăți.

Step 2

Pune la foc mare o cratiță cu 1,5 litre apă, oasele rămase de la gambe, 1 ceapă, tulpina de țelină și un morcov tăiate bucăți mari. Fierbe supa circa 20 de minute. Strecoară supa cu ajutorul unei site (trebuie să rămână doar lichidul, fără legume).

Step 3

Între timp, taie ceapa și morcovul cubulețe mici.

Step 4

Încinge la foc mare un ceaun cu ulei. Pune carnea și rumenește-o circa 5 minute, după care adaugă vinul și lasă să se evapore alcoolul.

Step 5

Adaugă ceapa peste carne, călește-o 2-3 minute, după care adaugă morcovul și mai lasă să se facă 4-5 minute. Pune roșiile decojite tăiate cubulețe, usturoiul mărunțit și amestecă tot. Pune capacul și lasă să fiarbă câteva minute.

Step 6

Spală bine orezul și scurge-l de apă.

Step 7

Adaugă orezul în ceaun, acoperă-l cu 2 căni de supă de pui (care ai pregătit-o anterior) și 2 frunze de dafin. Condimentează cu sare și piper după gust. Pune capacul și lasă să fiarbă la foc mic circa 15-20 de minute amestecând din când în când sau până ce orezul se va înmuia.

Step 8

După ce orezul s-a pregătit și apa s-a evaporat, stinge focul și lasă-l să stea circa 10 minute, după care o poți servi. Poftă bună.

Featured recipes

(RO) DUBLU ȘOLD CU UMPLUTURĂ