(RO) PASTE BOLOGNESE

(RO) Timpul de pregătire: 150 minutes
(RO) Gradul de dificultate: (RO) Mediu

Ingredients

Sorry, this entry is only available in RO.

The process for preparing

Step 1

(RO) Încinge la foc mare o cratiță încăpătoare, adaugă carnea tocată și călește-o până se evaporă apa. Apoi adaugă vinul și deasemenea așteaptă până se va evapora alcoolul și lichidul.

Step 2

(RO) Adaugă ceapa, morcovul și țelina, pasata sau roșiile împreună cu ½ pahar de apă plată, frunze de dafin, busuioc, scorțișoara, condimentează cu sare și piper. Amestecă toate ingredientele.

Step 3

(RO) Trebuie să duci sosul până la punctul de fierbere, după care să micșorezi flacără. Pune capacul și lasă-l să se coacă circa o oră și jumătate sau două (amestecând din când în când).

Step 4

(RO) După ce a trecut timpul de coacere, sosul trebuie să obțină o consistență mai groasă și apa să se evapore. În caz că sosul mai are nevoie să se îngroașe sau să se evapore apa, mai lasă-l la foc pentru circa 30 de minute.

Step 5

(RO) Pune la fiert apă cu puțină sare într-un vas adânc. Când apa clocotește, adaugă pastele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe pachet.

Step 6

(RO) Pune o strecătoare în chiuvetă și strecoară pastele, după care adaugă-le în sosul făcut mai devreme și rade deasupra puțin parmezan. Încorporează-le bine în sos, apoi plasează-le pe o farfurie plată.

Step 7

(RO) Decorează cu câteva frunze de busuioc proaspăt și rade deasupra parmezan.

Featured recipes

(RO) SPAGHETTI CU CHIFTELUȚE

(RO) Tagliatelle cu sparanghel

(RO) SOS BOLOGNESE