(RO) LASAGNA CU CARNE DE VITĂ ŞI CARNE DE PORC

(RO) Timpul de pregătire: 180 minutes
(RO) Gradul de dificultate: (RO) Mediu

Ingredients

Sorry, this entry is only available in RO.

The process for preparing

Step 1

(RO) Încinge la foc mare o cratiță încăpătoare. Pune carnea tocată și călește-o până se evaporă apa din ea. Apoi adaugă vinul și deasemenea așteaptă până se va evapora alcoolul și lichidul. Adaugă ceapa, morcovul și țelina, roșiile împreună cu 1 pahar de apă plată, frunze de busuioc, condimentează cu sare și piper. Amestecă toate ingredientele. Trebuie să duci sosul până la punctul de fierbere, după care să micșorezi flacără. Pune capacul și lasă-l să se coacă circa o oră și jumătate sau două (amestecând din când în când). După ce a trecut timpul de coacere, sosul trebuie să obțină o consistență mai groasă și apa să se evapore. În caz că sosul mai are nevoie să se îngroașe sau să se evapore apa, mai lasă-l la foc pentru circa 30 de minute.

Step 2

(RO) Încinge la foc mic o cratiță încăpătoare. Pune untul și lasă-l să se topească, după care adaugă făina și amestecă încontinuu (pentru ca făina să se coacă puțin). Toarnă treptat laptele și amestecă bine cu telul evitând formarea cocoloașelor. Lasă-l pe foc 3-4 minute (fără să te oprești din amestecat). După ce sosul a obținut o consistență mai groasă, ia-l de pe foc și adaugă nucșoara, sare și piper după gust.

Step 3

(RO) Încinge cuptorul la 180 de grade C.

Step 4

(RO) Pune un vas încăpător, umplut cu apă la foc. Când apa începe să fiarbă adaugă 1 linguriță de sare. Fierbe foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj (însă fii atent/ă pentru că sunt și foi prefierte și nu ve-i mai avea nevoie de acest pas).

Step 5

(RO) Asamblează LASAGNA: Întinde un strat de sos Bolognese în așa fel încât să acopere tava (circa 2 polonice) și acoperă cu 3-4 foi pentru lasagna (în dependență de mărimea tavei). Primul strat: Deasupra foilor de lasagna întinde 1/3 din sosul Bolognese, după care toarnă pe toată suprafața 2 polonice de sos Bechamel. Rade deasupra circa 2 linguri de mozzarella și 1 lingură de parmezan. Al doilea strat: Pune deasupra foile de lasagna și repetă aceeași procedură cu 1/3 din sosul Bolognese, 2 polonice de sos Bechamel și rade deasupra 2 linguri de mozzarella și 1 lingură de parmezan. Acoperă cu 3-4 foi de lasagna. Al treilea strat: Pe toată suprafața foilor de lasagna întinde 1/3 din sosul Bolognese, 2 polonice de sos bechamel și rade 2 linguri de mozzarella și 1 lingură parmesan. Acoperă cu alte 3-4 foi de lasagna. Al patrulea strat: Acoperă foile de lasagna cu sosul bechamel rămas. Rade deasupra mozzarella și parmezanul rămas.

Step 6

(RO) Coace lasagna la cuptor 40-45 de minute.

Step 7

(RO) Scoate lasagna din cuptor, taie-o pe porții și decoreaz-o cu câteva frunze proaspete sau uscate de busuioc.

Featured recipes

(RO) Carne de vită picantă c

(RO) LASAGNA DE DOVLECEI

Mușchiuleț de porc cu cartof