(RO) Curcan la cuptor

(RO) Timpul de pregătire: 180 minutes
(RO) Gradul de dificultate: (RO) Mediu

Ingredients

Sorry, this entry is only available in RO.

The process for preparing

Step 1

(RO) Încălzește cuprorul la 180 grade C.

Step 2

(RO) Pentru aromă: Taie căciulia de usturoi în 2 pe verticală, după care taie celelalte legume mășcat și punele într-o tavă de copt. Pune deasupra legumelor ierburile proaspete, stropește cu puțin ulei de măsline, amestecă-le toate împreună și lasă-le într-o parte.

Step 3

(RO) Într-un bol pune untul, coaja răzuită de la 1 lămâie împreună cu sucul, pune usturoiul pisat bine, asezonează cu sare și piper negru și amestecă tot împreună.

Step 4

(RO) Șterge curcanul deasupra și în interior cu un prosop de hârtie, asta va face ca pielea să fie mai uscată și untul se va întinde uniform peste tot.

Step 5

(RO) Ocupă-te de curcan: leagă picioarele curcanului împreună cu o ață de bucătărie, asezonează pasărea în interior cu sare și piper negru. Freacă untul uniform sub piele și deasupra păsării. Pune 2 clementine tăiate vertical și ierburile aromatice în interiorul curcanului. Pune curcanul în tavă deasupra legumelor pregătite mai devreme. Acoperă pasărea cu folie de aluminiu.

Step 6

(RO) Pune tava la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 2 ore (sau în dependență de câte kg. are curcanul, să știi că se coace 35-40 minute pentru un kg.) unge pasărea din când în când cu sucul lăsat în tavă.

Step 7

(RO) Scoate folia de aluminiu înainte ca curcanul să fie gata și întoarce-l la cuptor pentru ca acesta să se rumenească frumos. (De asemenea poți controla dacă pasărea este gata cu ajutorul unui termometru pentru carne, aceasta trebuie să aibă în interior 70 de grade C)

Step 8

(RO) Când curcanul este gata, scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească circa 1 oră – 1 oră și 30 de minute înainte să-l servești.

Featured recipes

(RO) PUI PE DOZA DE BERE