(RO) CRENVURȘTI ÎN ALUAT

(RO) Timpul de pregătire: 120 minutes
(RO) Gradul de dificultate: (RO) Mediu

Ingredients

Sorry, this entry is only available in RO.

The process for preparing

Step 1

(RO) Pune într-o farfurie adâncă laptele călduț, presară deasupra zahărul și pachețelul de drojdie uscată și lasă-l să se umfle puțin (circa 2-3 minute).

Step 2

(RO) Pune făina cernută într-un bol încăpător, peste ea adaugă sarea, untul, oul și laptele cu drojdie.

Step 3

(RO) Amestecă de la început cu o spatulă (lingură) până începe să se omogenizeze aluatul. Apoi frământă energic timp de 10-12 minute (dacă aluatul se lipește de mâini, adaugă puțină făină).

Step 4

(RO) Pune aluatul într-un castron uns cu ulei. Deasupra unge aluatul cu unt și acoperă-l cu o folie alimentară și cu un șervet. Așează-l într-un loc călduț pentru o oră sau până ce se va dubla în volum.

Step 5

(RO) După ce a crescut aluatul, presară planul de lucru cu făină și răstoarnă aluatul. Întinde aluatul într-o formă dreptunghiulară (cam de 30 cm. lungime și 20-25 cm. lățime).

Step 6

(RO) Taie aluatul în 6 fâșii groase de 3-4 cm. pe verticală. După ce ai tăiat fâșiile pe verticală la mijloc taie-le în jumate pe orizontală (în așa fel încât să se primească 12 fâșii).

Step 7

(RO) Ia câte o fâșie de aluat și ruleaz-o împrejurul unui crenvurșt de 3-4 ori, după care pune-o pe tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Fă același lucru cu toți crenvurștii.

Step 8

(RO) Acoperă crenvurștii rulați cu un prosop de bucătărie și lasă-i pentru 20-30 de minute să mai crească.

Step 9

(RO) Încălzește cuptorul la 180 de grade C. Unge crenvurștii în aluat cu gălbenuș de ou bătut și dă-i la cuptor pentru circa 25 de minute.

Step 10

(RO) Crenvurștii în aluat îi poți mânca calzi cu muștar, ketchup sau orice dorești.

Featured recipes

(RO) SPARANGHEL CU BACON ÎMBR

SALEURI CU CAȘCAVAL ȘI BACON