Steak de porc cu os și sos picant

Timpul de pregătire: 60 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • 4 steak-uri de porc
  • 1 ardei dulce roșu
  • 100 g fasole verde înghețată
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei iute roșu
  • 30 g unt
  • Oregano, sare și paprika roșie, după gust
  • 150 g cușcuș

Procesul de preparare

Pasul 1

Steak-ul se prăjește pe ambele părți în ulei vegetal la foc mare.

Pasul 2

Usturoiul se curăță și se mărunțește cu cuțitul, ardeiul roșu se spală și se taie julienne.

Pasul 3

Carnea preparată se ia de pe tigaie și se pune într-o farfurie curată. Ulterior se prepară sosul în aceeași tigaie: se adaugă untul, în care se va prăji mai întâi usturoiul, ardeiul iute și cel dulce, iar peste 1 min. se adaugă sarea, oregano și paprika. În sosul deja preparat se adaugă fasolea verde.

Pasul 4

Carnea se încorporează din nou în sos și se lasă să se înăbușe încă puțin timp la foc mic.

Pasul 5

Într-un vas separat se prepară cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Carnea se servește cu garnitura de cușcuș și fasole.

Rețete recomandate

Steak de vită