Ingrediente
- Un cotlet de vită cu os (de circa 500 gr.)
- 1 baghetă
- 1 roșie
- O mână bună de rucola (spălată și dezvântată)
- 2-3 linguri de muștar (cu boabe întregi)
- Parmesan (sau orice alt cașcaval preferi)
- Oțet balsamic
- 1 lingură – rozmarin (uscat sau proaspăt)
- Ulei de măsline
- Sare și piper negru
Procesul de preparare
Pasul 1
Condimentează cu sare și piper cotletul de vită, apoi stropește-l cu puțin ulei de măsline. Masează carnea pe ambele părți pentru a pătrunde mai bine condimentele.
Pasul 2
Încinge o tigaie la foc mare. Pune 2 linguri de ulei, așează carnea în tigaie și pune deasupra rozmarinul. Rumenește-o pe ambele părți după care micșorează focul la minim, cu ajutorul unei linguri stropește carnea cu uleiul din tigaie. Coace carnea după preferință (să fie în sânge 1-2 minute pe ambele părți, mediu 4-5 minute pe fiecare parte sau bine coaptă 6-7 minute pe fiecare parte).
Pasul 3
Scoate carnea din tigaie și pune-o pe un platou, acoper-o cu o folie de aluminiu și las-o să stea 5 minute.
Pasul 4
Taie bagheta in două pe orizontală stropește-o cu puțin ulei și pune-o pe o tavă cu tăietura în jos. Pune-o în cuptorul preâncălzit la 200 de grade C și rumenește-o câteva minute.
Pasul 5
Scoate bagheta din cuptor și unge-o pe o parte cu muștar.
Pasul 6
Taie roșia felii și aranjeaz-o peste o jumătate de baghetă.
Pasul 7
Pune rucola într-un bol și condimenteaz-o cu sare și piper, stropește-o cu câteva picături de oțet balsamic și ulei de măsline. Amestecă totul împreună și așeaz-o peste roșii.
Pasul 8
Taie carnea felii și amestec-o cu zeama rămasă de la friptură.
Pasul 9
Pune feliile de carne peste rucola, stropește-o cu oțet balsamic și ulei de măsline. Acoper-o cu câteva fâșii de parmezan, apoi astupă totul cu cealaltă jumătate de baghetă. Poftă bună.