SANDWICH CU PIEPT DE PUI

Timpul de pregătire: 30 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • 200 gr. – piept de pui
  • 1 baghetă
  • 1 roșie
  • Busuioc proaspăt
  • 3 linguri – suc de portocală
  • 2 linguri – parmesan
  • 1 lingură – cașcaval topit
  • 2-3 linguri – apă
  • 2 linguri – pesto
  • 2 cepe (medii)
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Taie bagheta în două pe orizontală, iar mai apoi pe lungime și scoate-i miezul.

Pasul 2

Taie pieptul de pui în felii subțiri (1-2 cm.), apoi fă același lucru cu ceapa (ca să corespundă cu feliile de pui).

Pasul 3

Încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu și călește pieptul de pui cu ceapa timp de cinci minute amestecând din când în când.

Pasul 4

Peste cinci minute adaugă lingura de pesto, cașcavalul topit și parmesanul. Lasă carnea să se pătrundă încă 1-2 minute și pune apa, sucul de portocală, sare și piper după gust până ce începe să se facă o masă mai lipicioasă (cam două minute).Stinge focul.

Pasul 5

Ia bagheta și unge-o pe o parte cu lingura de pesto care a rămas.

Pasul 6

Taie roșia felii și aranjeaz-o pe bucata de baghetă, apoi aranjează carnea de pui cu ceapă și câteva frunze de busuioc.

Pasul 7

Acoperă cu cealaltă bucată de baghetă și ... Poftă bună.

Pasul 8

Sugestii: - La această rețetă poți folosi și carnea care ți-a rămas de la prânzul sau cina de ieri. - Dacă nu ești amator de ceapă, o poți înlocui cu ardei dulce.

Rețete recomandate

Rulouri cu cașcaval

Piept de pui umplut

Mic dejun cu șuncă și salam