SANDWICH CU PIEPT DE PUI ȘI PESTO

Timpul de pregătire: 30 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • 1 piept de pui de 400 gr.
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri – maioneză
  • 8 felii – pâine albă
  • 8 felii de roșie
  • 4 lingurițe – pesto
  • 4 felii – cașcaval
  • ½ linguriță – busuioc uscat
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Taie pieptul de pui în jumătate pe verticală (asigură-te că nu are os), asezonează-le cu busuioc, sare și piper pe ambele părți.

Pasul 2

Încălzește cuptorul la 180 grade C.

Pasul 3

Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare, adaugă carnea de pui și rumenește-o pe fiecare parte circa 4-5 minute sau până obții o culoare auriu-cafenie.

Pasul 4

Între timp așează o bucată de folie de aluminiu pe o tavă de copt. Scoate pieptul de pui din tigaie și pune-l pe tavă. Acoperă ambele bucăți de carne cu câte 2 felii de cașcaval și dă-le la cuptor pentru 10 minute.

Pasul 5

Prăjește feliile de pâine în cuptor sau pe o tigaie până primești o culoare aurie.

Pasul 6

Pune maioneza într-o farfurie și rade deasupra usturoiul prin răzătoare mică și amestecă bine până se încorporează ingredientele.

Pasul 7

Scoate pieptul de pui din cuptor și lasă-l să stea câteva minute.

Pasul 8

Între timp, unge fiecare felie de pâine cu maioneză.

Pasul 9

Taie bucățile de pui în felii de circa 1 cm. și aranjează-le pe 4 din 8 felii unse cu maioneză, deasupra pune câte o linguriță de pesto, câte 2 felii de roșie și acoperă cu cealaltă felie de pâine. Poftă bună. Sugestii: - Folosește orice tip de cașcaval dorești.

Rețete recomandate

PATE DE CASĂ DIN FICAT DE GĂ

BRUSCHETTE CU DOVLEAC COPT

SANDWICH CU STEAK DE VITĂ