Ingrediente
- 150 g cușcuș
- 300 g piept de pui
- 2 zucchini (dovlecei verzi)
- 150 g roșii cherry
- 2 crenguțe de rozmarin
- 1/2 lămâie
- 1 linguriță de semințe de muștar
- 1 lingură de oțet balsamic
- 2 lingură de ulei de măsline
- 1 linguriță de miere
- sare, piper
Procesul de preparare
Pasul 1
Cușcușul se fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se lasă să se răcească.
Pasul 2
Zucchini se înjumătățește, iar apoi se taie julienne. Rozmarinul se mărunțește, iar roșiile cherry se taie în jumătate.
Pasul 3
Pieptul de pui se bate cu ciocanul, trecându-l prin rozmarinul tocat.
Pasul 4
Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline, în care se prăjește zucchini, pe ambele părți, timp de aproximativ 8 minute, până devine moale. Se scoate din tigaie și se dă deoparte.
Pasul 5
Uleiul de măsline se adaugă în aceeași tigaie, se prăjește pieptul de pui aproximativ 2 minute, pe fiecare parte până capătă o nuanță aurie. Se condimentează cu sare, piper și suc de lămâie.
Pasul 6
Pentru dressing se amestecă uleiul de măsline, oțetul, muștarul, mierea, sarea și piperul. Într-un bol de dimensiuni mari se amestecă cușcușul cu zucchini și roșiile. Se stropește cu dressing și se servește cu pieptul de pui.