SALATĂ CU PUI, ZUCCHINI ȘI CUȘCUȘ

Timpul de pregătire: 30 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • 150 g cușcuș
  • 300 g piept de pui
  • 2 zucchini (dovlecei verzi)
  • 150 g roșii cherry
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 1/2 lămâie
  • 1 linguriță de semințe de muștar
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • 2 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriță de miere
  • sare, piper

Procesul de preparare

Pasul 1

Cușcușul se fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se lasă să se răcească.

Pasul 2

Zucchini se înjumătățește, iar apoi se taie julienne. Rozmarinul se mărunțește, iar roșiile cherry se taie în jumătate.

Pasul 3

Pieptul de pui se bate cu ciocanul, trecându-l prin rozmarinul tocat.

Pasul 4

Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline, în care se prăjește zucchini, pe ambele părți, timp de aproximativ 8 minute, până devine moale. Se scoate din tigaie și se dă deoparte.

Pasul 5

Uleiul de măsline se adaugă în aceeași tigaie, se prăjește pieptul de pui aproximativ 2 minute, pe fiecare parte până capătă o nuanță aurie. Se condimentează cu sare, piper și suc de lămâie.

Pasul 6

Pentru dressing se amestecă uleiul de măsline, oțetul, muștarul, mierea, sarea și piperul. Într-un bol de dimensiuni mari se amestecă cușcușul cu zucchini și roșiile. Se stropește cu dressing și se servește cu pieptul de pui.

Rețete recomandate

Salată din fileu de pui și c

SALATĂ OLIVIE

Salată cu avocado și pui la