Ingrediente
- 2 vinete (mari)
- 200 gr. – tocătură de vită
- 200 gr. – tocătură de porc
- 1 ou
- 1 felie de pâine (grosime 1 cm.)
- O mână – pătrunjel (tocat mărunt)
- ½ cană – suc de roșii
- 1 roșie (medie) decojită și tăiată mărunt
- 100 gr. – cașcaval afumat
- Sare și piper negru
Pentru prăjit:
- 10-12 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
Procesul de preparare
Pasul 1
Taie vinetele felii pe lungime.
Pasul 2
Prăjește feliile de vinete pe ambele părți, într-o tigaie cu ulei încins. Scoate-le și așează-le pe un platou cu șervețele de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Pasul 3
În timp ce feliile de vinete se răcesc puțin, ocupă-te de carne. Pune într-un bol carnea tocată, oul, pătrunjelul tocat, pâinea înmuiată în apă și stoarsă. Asezonează cu sare și piper după gust și amestecă toate ingredientele.
Pasul 4
Pune roșia decojită și tăiată mărunt, împreună cu sucul de roșii într-un bol și adaugă puțină sare și piper negru.
Pasul 5
Așează la capătul îngust a fiecarei felii de vinete câte o linguriță din compoziția de carne și rulează strâns. Fă același lucru până se termină ingredientele.
Pasul 6
Toarnă 1/3 din compoziția de roșii și sucul într-o tavă pentru copt încăpătoare și adâncă. Așează rulourile de vinete și acoperă cu restul din compoziția de suc și presară cu cașcaval afumat ras (sau tăiat felii), coace-le circa 30-35 de minute în cuptorul încălzit la 180 de grade C.
Pasul 7
Scoate rulourile de vinete din cuptor lasă să se răcearcă 10-15 minute după care servește-le. Poftă bună.