QUICHE (TARTĂ) CU ROȘII ȘI BACON

Timpul de pregătire: 120 minute
Gradul de dificultate: Mediu

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 gr. – făină albă
  • 130 gr. – unt (rece, tăiat bucățele 2/2 cm.)
  • 4 linguri – apă (rece)
  • ½ linguriță – sare

Pentru umplutură:

  • 7 ouă
  • 1 roșie
  • 150 gr. – bacon
  • 100 gr. – cașcaval (ras)
  • ½ cană – smântână
  • 1/3 linguriță – nucșoară (rasă)
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Frunze de busuioc (proaspăt)

Procesul de preparare

Pasul 1

Pune făina, untul și sarea într-un robot de bucătărie și amestecă circa 10 secunde, până când obții o compoziție cu aspect de firimituri. Adaugă câte o lingură de apă rece și amestecă de fiecare dată circa 3 secunde (când torni câte o lingură de apă aluatul se îngroașă puțin și începe să se lege). Scoate-l din robotul de bucătărie pe masă, foarmează o bilă, învelește-o într-o folie alimentară și pune-o la frigider pentru circa 30 de minute.

Pasul 2

Încinge tigaia. Taie baconul cubulețe, adaugă-l în tigaie și rumenește-l câteva minute. Scoate-l de pe tigaie pe un șervețel de hârtie (ca să se scurgă excesul de grăsime).

Pasul 3

Încinge cuptorul la 190 de grade C.

Pasul 4

Întinde aluatul (circa 0,5 cm. grosime) pe o suprafață tapetată cu făină (aluatul întins trebuie să fie mai mare ca tava de copt, iar marginile cam 3 cm.). Pune aluatul în tavă, aranjează marginile cât de cât de dimensiuni egale, ca să ia o formă frumoasă. Înțeapă-l cu o furculiță și pune-l la copt pentru 20 de minute, până ce devine puțin auriu. Dacă în timpul coacerii se umflă aluatul, mai înțeapă-l cu furculița din loc în loc.

Pasul 5

Între timp taie roșia felii. Bate ouăle cu smântâna, nucșoara rasă și 1/3 din cașcavalul ras într-un bol și asezonează cu sare și piper.

Pasul 6

Scoate aluatul din cuptor și toarnă peste el ouăle bătute, aranjează peste ele baconul și feliile de roșii, presară cu restul de cașcaval și pune compoziția la cuptor pe 35-40 de minute.

Pasul 7

Scoate-o din cuptor și las-o să se răcească 15- 20 de minute înainte să o tai. Poftă bună.

Rețete recomandate

Quiche cu şuncă şi caşcava

Mic dejun cu șuncă și salam

Budincă cu ficat