PUI PE DOZA DE BERE

Timpul de pregătire: 100 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • Un pui întreg (de circa 1 kg. și 600 gr.)
  • O doză de bere (de 500 gr.)
  • Coajă de la 1/3 de lămâie
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură – rozmarin (uscat sau proaspăt)
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Încălzește cuptorul la 180 de grade C.

Pasul 2

Golește doza de bere pe jumătate și introduce în ea rozmarinul, usturoiul și coaja de lămâie.

Pasul 3

Usucă puiul cu un prosop de hârtie. Condimentează-l cu sare, piper și unge-l cu 3 linguri de ulei. Masează pielea puiului bine pentru a pătrunde condimentele.

Pasul 4

Așează puiul pe doza de bere, introducând cutia în cavitatea puiului.

Pasul 5

Tapetează o tavă de cuptor cu folie de aluminiu. Așează atent doza cu puiul pe ea și pune-l la cuptorul încălzit pentru 1 oră sau 1 oră și 20 de minute (în dependență de mărimea puiului).

Pasul 6

Din când în când unge cu o perie pielea puiului cu grăsimea lăsată în tavă.

Pasul 7

Când puiul este gata, servește-l cu o salată simplă de legume sau cu orice altă garnitură dorești.

Rețete recomandate

Curcan la cuptor