PILAF DE OREZ CU PUI

Timpul de pregătire: 90 minute
Gradul de dificultate: Mediu

Ingrediente

  • 4 gambe de pui
  • 1 cană – orez
  • 2 morcovi (curățați de coajă)
  • 2 cepe (curățate de coajă)
  • 4 căței de usturoi (curățați de coajă)
  • 3 roșii (decojite și tăiate cubulețe)
  • ¼ cană – vin alb sau roșu
  • 2 frunze de dafin
  • ½ tulpină de țelină
  • 1,5 litru – apă potabilă
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Scoate carnea de pe os și taie-o bucăți.

Pasul 2

Pune la foc mare o cratiță cu 1,5 litre apă, oasele rămase de la gambe, 1 ceapă, tulpina de țelină și un morcov tăiate bucăți mari. Fierbe supa circa 20 de minute. Strecoară supa cu ajutorul unei site (trebuie să rămână doar lichidul, fără legume).

Pasul 3

Între timp, taie ceapa și morcovul cubulețe mici.

Pasul 4

Încinge la foc mare un ceaun cu ulei. Pune carnea și rumenește-o circa 5 minute, după care adaugă vinul și lasă să se evapore alcoolul.

Pasul 5

Adaugă ceapa peste carne, călește-o 2-3 minute, după care adaugă morcovul și mai lasă să se facă 4-5 minute. Pune roșiile decojite tăiate cubulețe, usturoiul mărunțit și amestecă tot. Pune capacul și lasă să fiarbă câteva minute.

Pasul 6

Spală bine orezul și scurge-l de apă.

Pasul 7

Adaugă orezul în ceaun, acoperă-l cu 2 căni de supă de pui (care ai pregătit-o anterior) și 2 frunze de dafin. Condimentează cu sare și piper după gust. Pune capacul și lasă să fiarbă la foc mic circa 15-20 de minute amestecând din când în când sau până ce orezul se va înmuia.

Pasul 8

După ce orezul s-a pregătit și apa s-a evaporat, stinge focul și lasă-l să stea circa 10 minute, după care o poți servi. Poftă bună.

Rețete recomandate

DUBLU ȘOLD CU UMPLUTURĂ DE B