Ingrediente
- 1 piept de pui întreg fără os de 600 gr.
- 10–12 roșii uscate în ulei
- 100 gr. – mozzarella (răzuită)
- 10–12 frunze de spanac (tânăr)
- 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Procesul de preparare
Pasul 1
Taie pieptul de pui în jumătate.
Pasul 2
Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit taie fiecare jumătate de piept de pui ca pe o chiflă de hot-dog. Fii atent/ă să nu-l tai până la capăt.
Pasul 3
Deschide prima jumătate de piept de pui, condimenteaz-o cu sare și piper pe ambele părți. Pe o jumătate din pieptul de pui deschis pune ¼ din mozzarella, 5-6 roșii uscate, 5-6 frunze de spanac și acuperă cu încă ¼ de mozzarella. Închide pachețelul și întărește-l cu 2-3 scobitori. Fă aceeași procedură cu cealaltă jumătate de piept de pui.
Pasul 4
Încinge bine o tigaie cu 2 linguri de ulei. Rumenește timp de 3-4 minute la foc mare pieptul de pui umplut pe ambele părți.
Pasul 5
Transferă ambele bucăți de piept de pui umplute pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu și pune-le în cuptorul încălzit la 190 de grade C. pentru 15-20 de minute.
Pasul 6
Scoate pieptul de pui din cuptor și servește-l imediat cu orice garnitură dorești.