PIEPT DE PUI ÎN SOS CREMOS CU ROȘII ȘI ARDEI DULCE

Timpul de pregătire: 45 minute
Gradul de dificultate: Mediu

Ingrediente

  • 2 piepturi de pui mari (tăiate în jumătăți)
  • 2 căței – usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 1 roșie
  • 1/3 ardei dulce
  • ¾ bulion de pui
  • ½ cană – smântână
  • ¼ cană – vin alb
  • 1 lingură – parmesan ras
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • 6-7 frunze de busuioc proaspăt (sau 1 linguriță busuioc uscat)

Procesul de preparare

Pasul 1

Asezonează pieptul de pui cu sare și piper pe ambele părți.

Pasul 2

Încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare, adaugă carnea de pui și rumenește-o pe fiecare parte circa 5 minute sau până obții o culoare auriu-cafenie, după care scoate-o pe o farfurie și las-o să stea până te ocupi de sos.

Pasul 3

Taie cubulețe ceapa, ardeiul dulce și zdrobește puțin cățeii de usturoi. În aceeași tigaie în care ai gătit carnea, adaugă ceapa, ardeiul dulce și usturoiul și lasă-i la foc circa o minută (amestecând din când în când).

Pasul 4

Adaugă vinul alb și lasă-l să se reducă puțin.

Pasul 5

Adaugă bulionul de pui, smântâna, roșiile tăiate cubulețe și parmesanul, lasă-l să înceapă să clocotească după care reduce flacăra și fierbe-l circa 3-5 minute până când sosul se îngroașă un pic.

Pasul 6

Pune pieptul de pui înapoi în tigaie peste sos, condimentează cu sare și piper după gust, pune capacul și fierbe-l circa 10-15 minute. Ia tigaia de pe foc și presară pieptul de pui cu busuioc tocat. Poftă bună. Sugestii: În caz că nu ai supă proaspătă de pui, la jumătate de litru de apă poți adăuga un cub de supă concentrată cum ar fi „Galina Blanca” sau „MAGGI”. În caz că nu folosești vin în mâncare, înlocuiește-l cu bulion de pui.

Rețete recomandate

Rulouri cu cașcaval

Piept de pui umplut

RULADĂ DE PUI