PASTE BOLOGNESE

Timpul de pregătire: 150 minute
Gradul de dificultate: Mediu

Ingrediente

  • 250 gr. – pappardelle (sau alte paste după preferință)
  • 4 linguri – parmesan ras
  • Sare

Pentru Sos Bolognese:

  • 300 gr. – carne de vită (tocată)
  • 200 gr. – carne de porc (tocată)
  • 1 ceapă mare (curățată și tăiată cubulețe mici)
  • 1 morcov mare (curățat și tăiat cubulețe mici)
  • 1 tulpină de țelină (tăiată cubulețe mici)
  • 50 gr. – vin roșu de masă
  • 500 gr. – pasata/roșii din conservă/roșii proaspete decojite și tăiate cubulețe
  • 2 frunze de dafin
  • 5 frunze de busuioc proaspăt sau 1 linguriță busuioc uscat
  • 1 vârf de cuțit – sc
  • orțișoară sau nucșoară rasă
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Încinge la foc mare o cratiță încăpătoare, adaugă carnea tocată și călește-o până se evaporă apa. Apoi adaugă vinul și deasemenea așteaptă până se va evapora alcoolul și lichidul.

Pasul 2

Adaugă ceapa, morcovul și țelina, pasata sau roșiile împreună cu ½ pahar de apă plată, frunze de dafin, busuioc, scorțișoara, condimentează cu sare și piper. Amestecă toate ingredientele.

Pasul 3

Trebuie să duci sosul până la punctul de fierbere, după care să micșorezi flacără. Pune capacul și lasă-l să se coacă circa o oră și jumătate sau două (amestecând din când în când).

Pasul 4

După ce a trecut timpul de coacere, sosul trebuie să obțină o consistență mai groasă și apa să se evapore. În caz că sosul mai are nevoie să se îngroașe sau să se evapore apa, mai lasă-l la foc pentru circa 30 de minute.

Pasul 5

Pune la fiert apă cu puțină sare într-un vas adânc. Când apa clocotește, adaugă pastele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe pachet.

Pasul 6

Pune o strecătoare în chiuvetă și strecoară pastele, după care adaugă-le în sosul făcut mai devreme și rade deasupra puțin parmezan. Încorporează-le bine în sos, apoi plasează-le pe o farfurie plată.

Pasul 7

Decorează cu câteva frunze de busuioc proaspăt și rade deasupra parmezan.

Rețete recomandate

SPAGHETTI CU CHIFTELUȚE ÎN S

Tagliatelle cu sparanghel, bac

SOS BOLOGNESE