PÂRJOALE DIN CARNE CA LA MAMA

Timpul de pregătire: 60 minute
Gradul de dificultate: Mediu

Ingrediente

  • 400 gr. – carne tocată de vită
  • 250 gr. – carne tocată de porc
  • ½ ardei roșu dulce
  • ½ ceapă (medie)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ou
  • O mână – miez de pâine albă (înmuiată în lapte)
  • 2 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Pune carnea tocată de vită și de porc într-un bol încăpător. Peste tocătură adaugă ardeiul dulce tăiat cubulețe mici, ceapa tăiată mărunt sau dată prin mașina de tocat împreună cu usturoiul, deasemenea pune pâinea scursă bine de lapte, oul de găină, condimentează cu sare și piper după gust. Cu ajutorul mâinilor amestecă toată compoziția până se omogenizează.

Pasul 2

Ia câte o mână din compoziția de carne și începe să formezi pârjoalele, aruncându-le dintr-o palmă în alta de 3-4 ori, formând o bilă. Turtiți bila cu ajutorul degetelor dându-i o formă lunguiață. Fă același lucru cu toată compoziția de carne.

Pasul 3

Pune o tigaie la foc cu 2 linguri de ulei.

Pasul 4

Când uleiul s-a încălzit destul, pune pârjoalele și prăjește-le cu capac la foc mic pentru 8-10 minute pe fiecare parte.

Pasul 5

Scoate pârjoalele pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.

Rețete recomandate

Carne de vită picantă cu coa

LASAGNA CU CARNE DE VITĂ ŞI

SOS BOLOGNESE