Ingrediente
- 2 vinete (mari)
- 100 gr. – sos pentru pizza
- 100 gr. – cașcaval Mozzarella (ras)
- 50 gr. – Salami (tăiat cubulețe de 0,5 cm)
- 100 gr. – roșiii cherry (tăiate în jumătate)
- Ulei de măsline sau de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Pentru decor:
- Busuioc
Procesul de preparare
Pasul 1
(RU) Taie vinetele rondele și prăjește-le pe ambele părți într-o tigaie cu ulei încins. Scoate-le și așează-le pe un platou cu șervețele de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Pasul 2
Pe fiecare felie de vânătă pune câte o linguriță (plină) de sos de pizza, apoi așează câte 2,3 jumătăți de roșii, presară cu cașcaval și deasupra poziționează câte 3-4 bucățele de salami. Pune-le la cuptor și coace-le circa 10 minute sau până ce cașcavalul se topește complet.
Pasul 3

Scoate mini pizzele de cașcaval din cuptor și presară-le cu busuioc proaspăt. Sugestii: - În loc să prăjești vinetele, poți să le coci la cuptor sau chiar să le gătești la grătar.