Hot Dog cu crenvurști înveliți în bacon

Timpul de pregătire: 30 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • 6 crenvurști ”Lacta”
  • 6 chifle pentru hot dog
  • 10 felii subțiri de bacon
  • 3-4 cepe mari
  • 4 linguri – ulei
  • 2 linguri – oțet balsamic
  • Ketchup

Sos de cașcaval:

  • ½ cană – smântână
  • Circa 100-200 gr. cașcaval (răzuit)
  • 1 lingură – unt
  • ½ linguriță – boia de ardei chilli
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Curăță cepele de coajă, taie-le în jumătate apoi taie-le felii subțiri. Încinge tigaia, pune 4-5 linguri de ulei și las-o la foc mediu. Adaugă cepele și amestecă până se acoperă toate bucățile de ulei. Împrăștie feliile de ceapă pe toată tigaia și lasă-le să se prăjească, amestecând din când în când. După 5 minute, presară cu sare și oțet balsamic. Lasă la foc circa 20 minute amestecând din când în când până ce ceapa se caramelizează. După ce ceapa s-a cameraliat ia tigaia de pe foc.

Pasul 2

Între timp, ia câte un crenvurst și înfățoară-l într-o felie de bacon tăiată subțire, după care fixează-l cu câteva scobitori.

Pasul 3

Pregătește sosul de cașcaval. Adaugă untul într-o cratiță mică încinsă, după care pune cașcavalul și smântâna, amestecă totul bine cu un tel și dă sosul în câteva clocote. Condimentează-l cu sare și boia de ardei chilli. Mai amestecă un pic și ia sosul de pe foc.

Pasul 4

Între timp pune o tigaie la foc, taie 4 felii de bacon cubulețe, adaugă-le în tigaie și rumenește-le câteva minute. Scoate-le de pe tigaie pe un șervețel de hârtie (ca să se scurgă excesul de grăsime).

Pasul 5

În aceiași tigaie rumenește crenvurștii înfășurați în bacon.

Pasul 6

Asamblează hot dog-ul: Taie chifla pentru hot dog în 2, unge-o cu o linguriță de ketchup, după care pune crenvurstul, pune peste el ceapa caramelizată, acoperă cu sos de cașcaval și presară cu cubulețe de bacon crocante

Rețete recomandate

FAJITAS DE PUI

BRUSCHETTE CU DOVLEAC COPT

PIZZA CU BACON