FRIPTURĂ DE PORC ÎN CEAUN

Timpul de pregătire: 60 minute
Gradul de dificultate: Mediu

Ingrediente

  • 1 kg. – ceafă de porc
  • 2 cepe (mari)
  • 7-10 căței de usturoi
  • 3 frunze de dafin
  • 100 ml. – vin roșu sec
  • ½ pahar – apă plată
  • 2 linguri – ulei de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Taie carnea cubulețe de circa 3 cm.

Pasul 2

Pune un ceaun la foc mare cu 2 linguri de ulei. Adaugă carnea și rumenește-o 3-4 minute. Toarnă deasupra vinul și lasă-l să fiarbă până se va evapora alcoolul.

Pasul 3

Curăță cepele de coajă, taie-le în jumătate apoi taie-le felii subțiri. Pune feliile peste carne, condimentează cu sare și piper, apoi amestecă și pune capacul, lasă-le să fiarbă.

Pasul 4

Pune ceapa peste carne împreună cu apa, condimentează cu sare și piper, amestecă tot și pune capacul pentru 5-7 minute.

Pasul 5

După 5-7 minute scoate capacul și adaugă usturoiul tăiat mărunt și frunzele de dafin. Pune capacul, fă focul încet și lasă să fiarbă friptura circa 30-40 de minute (amestecând din când în când).

Pasul 6

Stinge focul și servește friptura cu mămăliguță sau cu orice altceva dorești

Rețete recomandate

Carne de vită picantă cu coa

Friptură de porc în ulcele

Mușchiuleț de porc cu cartof