Ingrediente
- 1 kg. – ceafă de porc
- 2 cepe (mari)
- 7-10 căței de usturoi
- 3 frunze de dafin
- 100 ml. – vin roșu sec
- ½ pahar – apă plată
- 2 linguri – ulei de floarea soarelui
- Sare și piper negru
Procesul de preparare
Pasul 1
Taie carnea cubulețe de circa 3 cm.
Pasul 2
Pune un ceaun la foc mare cu 2 linguri de ulei. Adaugă carnea și rumenește-o 3-4 minute. Toarnă deasupra vinul și lasă-l să fiarbă până se va evapora alcoolul.
Pasul 3
Curăță cepele de coajă, taie-le în jumătate apoi taie-le felii subțiri. Pune feliile peste carne, condimentează cu sare și piper, apoi amestecă și pune capacul, lasă-le să fiarbă.
Pasul 4
Pune ceapa peste carne împreună cu apa, condimentează cu sare și piper, amestecă tot și pune capacul pentru 5-7 minute.
Pasul 5
După 5-7 minute scoate capacul și adaugă usturoiul tăiat mărunt și frunzele de dafin. Pune capacul, fă focul încet și lasă să fiarbă friptura circa 30-40 de minute (amestecând din când în când).
Pasul 6
Stinge focul și servește friptura cu mămăliguță sau cu orice altceva dorești