Friptură de porc cu fenicul

Timpul de pregătire: 100 minute
Gradul de dificultate: Mediu

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • 1 rădăcină de fenicul
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapă roşie
  • Seminţe de chimen
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 300 ml bulion de pui
  • 4 cotlete de porc cu os
  • Sare, piper după gust

Procesul de preparare

Pasul 1

Cuptorul se încălzeşte la 180°C. Legumele se taie în bucăţi mari. Acestea se aranjează pe o tavă. Se asezonează cu seminţe de chimen, iar usturoiul se pune fără a fi curăţat de coajă. Bulionul fierbinte se amestecă cu pasta de tomate şi se toarnă în tava cu legume. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace timp de 30 de minute.

Pasul 2

În timp ce legumele se coc, se pregăteşte carnea. Se spală şi se condimentează cu sare şi piper după gust. Dacă bucata de carne este de dimensiuni mari, este de preferat ca aceasta să se prăjească în prealabil în puţin ulei, la foc mare, pe ambele părţi, timp de 1 minut fiecare. Legumele se scot din cuptor, carnea urmând a fi aranjată printre acestea. Deasupra se stropeşte cu sos din tavă. Se coace în cuptor pentru încă 20 de minute

Rețete recomandate

FRIPTURĂ DE FICAT DE PUI

GULAŞ