BURGER DE VITĂ CU CEAPĂ CARAMELIZATĂ ȘI RUCOLA

Timpul de pregătire: 25 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • 500 gr. – carne tocată de vită
  • 4 chifle cu susan
  • 4 felii de cașcaval
  • 2 cepe (medii)
  • ½ legătură – rucola
  • 2 linguri – maioneză
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură – oțet balsamic
  • 1 lingură – suc de lămâie
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Încinge bine grătarul.

Pasul 2

Curăță cepele de coajă, taie-le în jumătate apoi taie-le felii subțiri. Încinge tigaia, pune 2 linguri de ulei și las-o la foc mediu. Adaugă cepele și amestecă până se acoperă toate bucățile de ulei. Împrăștie feliile de ceapă pe toată tigaia și lasă-le să se prăjească, amestecând din când în când. După 5 minute, presară cu sare, piper și oțet balsamic. Lasă la foc circa 10 minute amestecând din când în când până ce ceapa se caramelizează.

Pasul 3

Spală bine rucola sub jet de apă rece, zvânt-o și taie-o mășcat. Stropește-o cu suc de lămâie și puțin ulei.

Pasul 4

Pune maioneza într-o farfurie mică și rade deasupra usturoiul prin răzătoare mică.

Pasul 5

Pune într-un castron carnea tocată, adaugă sare și piper după gust, amestecă cu mâinile circa 30-40 de secunde. Împarte carnea tocată în 4 și modelează chiftelele. Fiecare chiftea ar trebui să fie de dimensiunea chiflei în care urmează să fie plasată și să aibă 1-1,5 cm. grosime. Apasă cu degetul mare de la mână în mijlocul chiftelei pâna se formează o adâncitură. Procedând astfel, eviți îngroșarea lor în timpul gătirii.

Pasul 6

Unge grătarul cu o jumătate de ceapă înmuiată în ulei.

Pasul 7

Aranjează pe grătar chiftelele de vită, timpul de gătire poate varia între 4-5 minute pe fiecare parte în dependență de cât de bine vrei să fie pregătită carnea. După ce ai întors carnea pe partea opusă, așează deasupra câte o felie de cașcaval, acoperă-le cu o folie de aluminiu și lasă-le să stea circa 2 minute (până se topește bine cașcavalul).

Pasul 8

Între timp taie chiflele în 2 și pune-le pe grătar lângă chiftele, pentru a se rumeni puțin.

Pasul 9

Scoate chiflele și chiftelele pe farfurii aparte.

Pasul 10

Începe să asamblezi burgerul: Unge partea de jos a chiflei cu ¼ din maioneza cu usturoi, deasupra așează chifteaua de carne cu cașcaval, adaugă ¼ de ceapă caramelizată, rucola și acoperă cu cealaltă felie de chiflă. Poftă bună.

Pasul 11

Sugestii: - În loc de grătar poți folosi atât o tigaie grill, cât și una obișnuită.

Rețete recomandate

FAJITAS DE PUI

BRUSCHETTE CU DOVLEAC COPT

PIZZA CU BACON