BUNĂ DIMINEAȚA BURGER

Timpul de pregătire: 25 minute
Gradul de dificultate: Uşor

Ingrediente

  • 2 ouă de găină
  • 2 chifle cu cașcaval (sau cu susan)
  • 4 felii de bacon
  • ½ legătură – rucola
  • 4 felii de la o roșie
  • Câțiva fulgi de ardei chili uscat
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Procesul de preparare

Pasul 1

Încinge tigaia la foc mediu.

Pasul 2

Taie chiflele în 2 și pune-le pe tigaia încinsă cu miezul în jos pentru a se rumeni și pentru a fi crocante puțin.

Pasul 3

Spală bine rucola sub jet de apă rece, zvânt-o și taie-o mășcat.

Pasul 4

Între timp rumenește baconul. Când baconul devine crocant, scoate-l pe farfurie.

Pasul 5

Pune tigaia la foc mediu și toarnă puțin ulei, după care sparge atent ouăle să nu se spargă gălbenușul și adaugă puțină sare. Prăjește-le circa 4-5 minute (să fie gălbenușul moale).

Pasul 6

Începe să asamblezi burgerul: Pe partea de jos a chiflei pune 2 felii de roșii, deasupra așează câte 2 felii de bacon, după care adaugă ½ din cantitatea de rucola, deasupra ei pune atent câte un ou și presară cu cîțiva fulgi de chili uscat, la sfârșit acoperă cu cealaltă felie de chiflă. Preseaz-o puțin ca să se spargă gălbenușul.

Rețete recomandate

PATE DE CASĂ DIN FICAT DE GĂ

BRUSCHETTE CU DOVLEAC COPT

SANDWICH CU STEAK DE VITĂ